Aboerema Logo 300hoog

a boerema design

Marnefoto.nl en alexboerema.nl zijn onderdeel van a boerema design! Onder deze naam sta ik ingeschreven bij de KvK en onder deze naam voer ik ook andere activiteiten uit. Ik ontwerp, bouw en onderhoud websites in WordPress en help kleine organisaties met ICT. Want naast een opleiding tot vakfotograaf heb ik ook een opleiding tot informatiesysteemspecialist gevolgd en ben ik zo’n 20 jaar werkzaam geweest in de ICT.

Opening Bbdijks

Expositie binnendijks – buitendijks

In de bibliotheek in Leens (Breekweg 2 9965 TE) hingen 24 van mijn foto’s. In het 50ste jaar nadat de Lauwerszee is afgesloten heb ik in opdracht van en in samenwerking met de stichting ‘Behoud Bibliotheek De Marne’ een expositie ingericht waarin ik de plaatsen waar ik de foto’s heb gemaakt (in en om het Lauwersmeergebied) ook aangeef op een topografische kaart uit 1962. Deze kaart toont de Lauwerszee en haar toenmalige kusten.
Het blijkt dat sinds de afsluiting er sommige kenmerken van het landschap onveranderd zijn gebleven……

op de foto: Wethouder Eltjo Dijkhuizen opent de expositie

Screenshot Hoogkerk

Cursus

Ik geef cursussen fotografie in het dorpshuis in Hoogkerk. Lees er over op de website van dorpshuis hoogkerk

Screenshot Marnefoto 1024x508

Marnefoto

Naast deze website onderhoud ik samen met mijn Anneke (annekeboerema.nl) de website Marnefoto.nl Op deze website én facebookpagina publiceren we foto’s uit de buurt. Want we zijn vaak onderweg met onze camera’s!

Screenshot Helmfried 1024x576

Helmfried

In de zomer van 2017 heb ik met beeldend kunstenaar Herman Tulp een speelfilm gemaakt, Helmfried.

Screenshot Gezinsbode

Fotogroep Hoogkerk

De foto-cursussen hebben geleid tot de oprichting van een fotoclub. In begin 2019 heb ik met deze mensen een expositie ingericht die een half jaar lang te zien was in het Dorpshuis Hoogkerk. De opening werd verricht door Peter de Haan. De Groninger Gezinsbode schreef er een vriendelijk artikel over.