op de foto


studio


Onze studio is lekker ruim, groot genoeg voor groepsportretten van wel 10 personen. De ruimte is L-vormig, met twee vloeren, één in het wit en één in het zwart. Op welke vloer we fotograferen, hangt af van wat voor soort foto het moet worden: een serieus portret is waarschijnlijk mooi met een zwarte achtergrond, terwijl een foto van de kleinkinderen bij voorkeur licht en vrolijk moet zijn, en dus beter tegen een witte achtergrond gemaakt kan worden. Maar wij hanteren geen vaste regels, en alles wordt vooraf besproken.
In de studio is een royaal kamerscherm aanwezig waarachter je je desgewenst kunt omkleden, er is een spiegel waarin je kunt controleren of alles goed zit, en uiteraard kun je bij ons ook naar de WC.

shoot

_DSC0467Voordat we gaan fotograferen, bespreken we eerst hoe de foto er ongeveer moet gaan uitzien, wat de bedoeling ongeveer is. Daarna gaan we samen aan de slag. Wat we van jou vragen, is dat je zoveel mogelijk probeert te ontspannen en zo relaxed mogelijk voor de camera zit. Wij willen namelijk graag een foto van jou maken die jou laat zien zoals je bent, waarop je gewoon jezelf bent. Als jezelf ben je namelijk het mooist!
Bij ons zul je dan ook geen visagiste en geen verkleedkist aantreffen. Maar we begrijpen natuurlijk ook wel dat het vervelend is als je uitgerekend op de dag van de shoot ineens een pukkel op je neus hebt, en in de nabewerking van de foto worden dergelijke kleine oneffenheden uiteraard weggepoetst.
Van begin tot eind duurt een shoot ongeveer een uur.

foto

Als de opnamen eenmaal zijn gemaakt, bepalen we samen welke opnamen wij gaan bewerken. Deze bewerkingen plaatsen we vervolgens op een afgeschermde pagina van onze website, zoadat je in alle rust en in je eigen omgeving kunt kiezen welke foto je graag afgedrukt wilt hebben. Uiteraard zijn wij altijd bereid om te helpen bij het maken van een keuze. En als er haast is, kunnen we de definitieve keuze natuurlijk ook meteen na afloop van de fotoshoot maken.
Wij beschikken over een professionele fotoprinter en drukken de gekozen foto zelf af. Het formaat van de afbeelding is 20×30 cm (of 20×20 cm, al naar gelang de beeldverhouding) , en deze wordt geleverd met een witte rand, zodat hij desgewenst ook ingelijst kan worden met een passepartout.

IMG_4049
De foto’s worden met de grootste zorg afgedrukt, met hoogwaardige inkt (Epson ultrachrome K3) op hoogwaardig fotopapier (Innova Fibaprint Smooth Gloss 285 g/²) – materialen die door de fabrikant tot 80 jaar gegarandeerd worden op kleurechtheid.


kosten

Een studioshoot zoals beschreven kost € 85,00. Voor dat bedrag gaan we dus een uur lang met je aan de slag, doen we de foto-nabewerking, en maken we een afdruk van 20×20/30 cm. (hangt af van de beeldverhouding)

Wil je ook een afdruk van een andere foto uit dezelfde shoot, dan gaan we die ook voor je bewerken.
Zo’n afdruk kost:
formaat 20×20/30 cm: € 25,00
formaat 13×13/18 cm: € 15,00
formaat 30×30/45 cm: € 40,00

Extra afdrukken (bijv. om als kadootje weg te geven) kosten:
formaat 20×20/30 cm: € 15,00
formaat 13×13/18 cm: €   5,00
formaat 30×30/45 cm: € 30,00

Alle prijzen zijn inclusief BTW en koffie of thee.